“Kisikova kopel” predstavlja  hiperbarično kisikovo terapijo  pri nižjih tlakih, kot se sicer uporabljajo za zdravljenje resnejših bolezenskih in poškodbenih stanj. Čeprav pri vprašanju zdravja in lepote ne poznamo čarobne paličice, ki bi vse spremenila, so v telesu vendarle prisotni določeni mehanizmi, ki pogojujejo zdravo delovanje. Eden od njih je tudi pretok krvi ali perfuzija. Vsaka celica v telesu potrebuje kisik in hranilne snovi, ki jih lahko prejema samo preko krvi. Dejstvo, da dihamo zrak, še ne pomeni, da vsaka celica prejme toliko kisika, kolikor ga dejansko potrebuje. V resnici pri večini izmed nas iz tega ali onega razloga pretok krvi ni optimalen.

Hiperbarična kisikova terapija izboljša krvni pretok in zagotovi organizmu prepotreben kisik.

tene-nature21-09-2014-11

Dodatni kisik, s katerim oskrbujemo celice med kisikovo terapijo in okrepljen pretok krvi poskrbita za večjo prehranjenost celic s kisikom, hkrati pa tudi odplavljata odpadne produkte, med katerimi so tudi za zdravje škodljivi, toksični prosti radikali.

Ker smo v hiperbarični komori izpostavljeni višjemu tlaku kot sicer, kisik zlahka vstopi v vsako telesno tkivo. Prav zaradi tega je hiperbarična kisikova terapija med drugim tako zelo uspešna tudi pri glajenju gub, odpravljanju kroničnih aken in glivičnih okužb, prhljaju … Na kratko: dober pretok krvi pomeni boljše počutje in lepši, mladostnejši izgled!

Save

Save

Save

Save

Save

Save