Kaj je estetska akupunktura?

Estetska akupunktura je holistična terapija, ki obravnava človeka kot celoto. Izvaja jo zdravnik z ustreznim znanjem splošne in estetske akupunkture.

estetska akupunkturaEstetska akupunktura deluje na številne metabolne funkcije v telesu, vpliva na izločanje nevrotransmiterjev v možganih in posledično na njihovo delovanje ter način razmišljanja človeka. Izboljša cirkulacijo krvi in limfe, absorbcijo hranilnih snovi in izločanje strupenih snovi iz telesa. Na ta način se v organizmu vzpostavi ravnovesje, izboljšajo se procesi regeneracije in reparacije v sami koži. Kombinacija vseh teh faktorjev pri človeku izboljša splošno počutje in dviguje samozavest, kar se izrazi tudi na obrazu.

Estetska akupunktura v zadnjem času pridobiva na popularnosti in veljavi, še posebej zato, ker je praktično neboleča in v primerjavi z agresivnimi kirurškimi metodami pomlajevanja kože popolnoma naravna in varna.

Učinki estetske akupunkture

Na mestu vboda akupunkturne igle stimuliramo mikrocirkulacijo in s tem izboljšamo prehranjevanje kože in podkožja, stimuliramo produkcijo kolagena in elastina, izboljšamo tonus mišic obraza in zmanjšamo oteklino v področju podočnjakov. Manjše gube popolnoma izginejo, večje se zmanjšajo. Rezultat je sveža, sijoča in bolj zdrava koža na obrazu in vratu. Pozitivne spremembe na koži se ne zgodijo čez noč ali po enem samem tretmaju estetske akupunkture, pač pa so ugodni vplivi opazni šele po treh mesecih. Vzrok je časovni ciklus dozorevanja celic kože, ki traja tri mesece. Šele ko zgornji sloj kože nadomestijo zdrave in bolje prehranjene celice, ki jih je estetska akupunktura stimulirala, takrat bomo opazili učinke terapij.

estetska akupunktura

Kaj lahko pričakujem od estetske akupunkture?

  • odpravo majhnih gub in zmanjšanje globine večjih gub
  • zmanjšanje zabuhlosti obraza, predvsem v področju okrog oči
  • boljši tonus povešenih mišic in kože- zmanjšan efekt viseče kože na obrazu in vratu
  • bolje hidrirano in nahranjeno kožo
  • zmanjšanje razširjenih por
  • zmanjšanje hiperpigmentacij
  • zdravljenje brazgotin, ki so posledica aken
  • izboljšanje splošnega počutja – kvalitetnejši spanec, manj utrujenosti,….